1. Haberler
  2. Kültür ve Sanat
  3. Kapanca Sokak Festivali büyük coşkuyla başladı

Kapanca Sokak Festivali büyük coşkuyla başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmit’in tarihi dokusunu canlandırarak birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak Kapanca Sokak Festivali büyük coşkuyla başladı

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Kapanca Sokak Festivali için dolu dolu bir program hazırlandı. İzmit Belediyesi, üç gün boyunca birbirinden renkli etkinliklerle festival havasını kente yaşatacak. İzmit Belediyesi, daracık sokaklarında sıralanan ahşap evleri ve korunmuş tarihi yapılarıyla ünlü Kapanca Sokak’ı yeniden canlandıracak. Festival, her yaştan ziyaretçi için zengin bir program sunacak. Çocuklar için animasyonlar, İzmit’in ünlü pişmaniyesinin yapım gösterileri ve bölgenin lezzetleriyle dolu yiyecek alanları katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak. Ayrıca, festival programı çeşitli konserler ve sanatsal atölyelerle de renklendirilecek.

BAŞKAN HÜRRİYET PİŞMANİYE ÇEKTİ

Başkan Hürriyet ve beraberindeki heyet Kapanca Sokak Festivalinin yapıldığı alanda dolaştı. Hürriyet tek tek stantları gezerek esnafla ve vatandaşla bol bol sohbet etti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ayrıca pişmaniye çekme etkinliğine katılarak pişmaniye çekti. 

“İZMİT TARİH KOKAN BİR KENT”

Festivalin ilk gününde alandan İzmitlilere seslenen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Kapanca Sokak Festivalindeyiz. Bu kent her noktası tarih kokan çok önemli bir kent. Tarih kenti, sanat kenti, turizm kenti İzmit. Biz kentin bu özelliklerini de ön plana çıkarmak için güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Burada esnaflarımız var, derneklerimiz var, vakıflarımız var, mahalle halkımız var. 

“TAM BİR SOKAK FESTİVALİ”

Sokakların hepsi birbirinden güzel. Tam bir sokak festivali. Her sokakta ayrı ayrı etkinlikler var. 3 gün boyunca birçok etkinlik vatandaşlarımızı bekliyor olacak. Pazar gününe kadar istediğiniz saatte gezin, alış veriş yapın. Emek veren tüm ekip arkadaşlarımız ve esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki senelerde çok daha fazla insana ev sahipliği yapacaktır festivalimiz. Sokak lezzetleri, sanat, giyim, oyuncak gibi birçok alanda stant var. Tüm İzmitlileri bekliyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
Kapanca Sokak Festivali büyük coşkuyla başladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin