1. Haberler
  2. Kültür ve Sanat
  3. Sevindi: ‘Amasyalıların bu onur gününü kutluyorum’

Sevindi: ‘Amasyalıların bu onur gününü kutluyorum’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali ve Amasya Tamiminin imzalanışının 105. yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Sevindi mesajında şu ifadelere yer verdi: “Köklü tarihi ve kültürü ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan Amasya, asırlar boyu sanat, bilim ve hoşgörünün merkezi olmuştur. Yüzyıllar boyu yetiştirdiği sanatçılar ve bilim adamları ile Anadolu’nun ilim merkezlerinden olan Amasya aynı zamanda birçok şehzadeyi Osmanlı tahtına hazırlamıştır.1.Dünya Savaşı sonunda, yurdumuzun işgallerle parçalanmaya başladığı bir dönemde, tek kurtuluş yolunun Anadolu’da başlayacak milli bir mücadele hareketinde olduğunu bilen Mustafa Kemal ATATÜRK, bu düşünceyle 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmış ve daha sonra 12 Haziran 1919’da halkın büyük bir coşkuyla ve sevgi gösterileriyle karşıladığı Amasya’ya gelmiştir. Amasya’da bizzat kendisinin kaleme alarak 22 Haziran 1919’da tüm dünyaya ilan ettiği Amasya Tamiminde geçen ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.’ cümlesi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün halkına duyduğu güvenin ve hürriyete olan inancının apaçık işareti, var olmak ile yok olmak arasında tercihe zorlanmış bir milletin haklı mücadelesinin bir özetidir. Bu tarihi günün 105. yıl dönümüne ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Her yıl yerli ve yabancı pek çok misafirin katıldığı, büyük bir coşkuyla kutladığımız ve büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız 12-22 Haziran Amasya Uluslararası ATATÜRK Kültür ve Sanat Festivalini bu yılda coşkuyla kutlayacağız. Hepimizin haklı gurur kaynağı olan 12-22 Haziran Amasya Uluslararası ATATÜRK Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerini cadde ve sokakları doldurarak, coşkulu topluluklar halinde bir araya gelerek kutlamak başta Amasyalıların hakkıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Amasya Tamimi’nin 105. yıl dönümünde ülkemizin kurtuluşu için mücadele etmiş başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla yâd ediyorum. Onların bizlere emanet ettiği ülkemizi dünya devletleri arasında hak ettiği noktaya ulaştırabilmek, onlara olan gönül borcumuzdur. Bu kapsamda bizlere ve gelecek nesillere düşen görev, geçmişimizden ve geleneklerimizden kopmadan, güçlü ve kararlı adımlarla bilimde, sanatta, edebiyatta, sporda ve her alanda azimle çalışmak ve ecdadımıza layık bireyler olduğumuzu ispatlamaktır. Bu vesileyle tüm Amasyalıların bu onur gününü kutluyorum” dedi.

Sevindi: ‘Böylesi ender günleri iyi değerlendirmeliyiz’
Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Sevindi mesajında; “Sevgi, saygı, sevinç, kardeşlik ve paylaşma gibi kavramları içeren dini bayramlarımız, manevi tarafımızı kuvvetlendiren, olumlu bir toplumsal bakış kazandıran, birbirimizi anlamamıza, bağışlamamıza ve kenetlenmemize vesile olan özel günler, hafızalardan silinemeyecek tatlı anlardır. Böylesi ender günleri iyi değerlendirmeli, günlük yaşantımızda her an gerçekleştiremediğimiz eş, dost, aile ziyaretlerini normalleşme sürecinde kurallara riayet ederek yerine getirmeli, kırgınlıkları unutmalı, özellikle büyüklerimizin gönlünü ve hayır dualarını almalı, çocuklarımızı sevindirmeliyiz. Bu çerçevede hayırda önde giden Amasya halkının, bu Kurban Bayramı’nı da en iyi şekilde değerlendireceğinden, ihtiyaç sahipleri ile buluşup, onların sorunlarına yardımcı olacağından hiç şüphem yoktur. Yine aynı şekilde ilimizdeki gazi ve şehit yakınlarımızın da hemşerilerimizce yalnız bırakılmayacağı kanaatindeyim. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ve şehit yakınlarımıza da esenlikler diliyorum” dedi.
‘Kurban, Allah’ın rızasına ermek üzere gerçekleştirilen bir ibadettir’
Sevindi mesajının devamında şunları kaydetti; “Bayramların acıya dönüşmemesi adına da vatandaşlarımızı trafikte daha dikkatli olmaları yönünde uyarmak istiyorum. Sağlıklı bir şekilde yolculuk etmek, hız limitini aşmamak, emniyet kemerimizi bağlamak ve uzun süre araç kullanmamak ailemizi, sevdiklerimizi üzmeden uzaklara ulaşmanın en önemli kuralıdır. Halkımızın bu konularda da duyarlılık göstereceğine olan inancım tamdır. Rabbimize yakınlaşmak anlamına gelen kurban, Allah’ın rızasına ermek üzere gerçekleştirilen bir ibadettir. Kuşkusuz kestiğimiz kurbanlar insani duygularımızı derinleştirmekte, merhamet duygularımızı harekete geçirmekte, kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlamaktadır. Kurbanlarımızın belirlenen kurallar çerçevesinde ve belediyemizin belirlediği alanlarda kesilmesine özen gösterip, bu süreçte vekâlet ya da satın alma yoluyla gerçekleştireceğimiz ibadetimizin Allah katında kabul görmesini diliyor, ihtiyaç sahiplerini de unutmamanızı temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bayram geçirmeleri için Kurban Bayramı süresince görev yapacak olan tüm güvenlik görevlilerine, sağlık, itfaiye ve zabıta personelleri başta olmak üzere tüm çalışanlara başarılar diliyorum. Bütün vatandaşlarımızın, kamu görevlilerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve basın mensuplarının mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
Sevindi: ‘Amasyalıların bu onur gününü kutluyorum’
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin