1. Haberler
  2. Güncel
  3.  “Sıfır Atık Mavi” Temasıyla Çevre Haftası Sahil Park’ta Kutlandı”

 “Sıfır Atık Mavi” Temasıyla Çevre Haftası Sahil Park’ta Kutlandı”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası münasebetiyle Karasu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan Türkiye Çevre Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türkiye Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında Sahil Park’ta organize edilen etkinliğe Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Emniyet Md. Ali Üzmez, Sahil Güvenlik Komutanı Asb. Kd. Çvş. Sedat Gülnar, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Abdurrahman Akyurt, İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç, İlçe Milli Eğitim Md. Çetin Turhan, İlçe Tarım ve Orman Md. Yutkun Cabak, İlçe Orman İşletme Md. Murat Çatalbaş, Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, Karasu Belediyesi Meclis Üyesi Selahaddin Ekiz, Karasu Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Çakır, İsmail Karakaş katılım sağladı.

Etkinlikte, Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Hepimizin Bir Dünyası Var” konulu Geri Dönüşüm Malzemelerinden Oyuncak Tasarım ve Resim Yarışmasında dereceye giren öğrencilere, ödülleri Belediye Başkanı İshak Sarı ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Çevre Haftasına özel olarak kurulan stantlarda, Karasu Belediyesi Çevre Koruma birimi, “deniz kirliliği”, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Karasu Cankurtaran Grup Amirliği, “boğulma vakaları ile mücadele ve kurtarma esnasında kullanılan araçlar”, Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı “dalış malzemelerinin tanıtımı ve dalış”, DG Bitkisel Atık Yağ Firması, “ Atık Yağların geri dönüştürülmesi”, Yıldız Geri Dönüşüm firması, “plastik geri dönüşümü”, İlçe Sağlık Müdürlüğü, “deniz, havuz ve içme suyunun kıyaslaması” konularında bilgilendirme gerçekleştirdi. Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından katılımcılara fidan hediye edildi.

“Hepimizin Bir Dünyası Var” temasının vurgulandığı programda Başkan Sarı ve katılımcılar, öğrencilerle birlikte “Hepimizin Bir Dünyası Var” diyerek kumsalda çöp toplayıp sahil temizliği gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Sarı, konuşmasında “Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın mücadelesini veriyoruz. Doğanın korunması ve çevre bilincinin oluşmasıyla ilgili Belediyemizde, kurumlarımızda ne tür faaliyetler yürütüldüğünün kısa bir özetini burada konuklarımız ve öğrencilerimizle birlikte, kurulan stantlarda görme fırsatı bulacağız. Farkındalık oluşturmak, bizim temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bir sloganımız var ” En Güzel Temizlik Kirletmemektir,” Yaşadığımız çevreyi, denizlerimizi temiz tutmak ve küresel ısınmayı geciktirecek, engelleyecek mücadeleyi aktif olarak vermeyi iyi anlamak, iyi anlatmak zorundayız. Çocuklarımızın çevre bilinciyle yetişmesini sağlamak da ailelerin,  eğitim kurumlarımızın ve her birimizin birincil vazifesidir. Çevre sorunları dünyamızda ciddi bir gündem. Önlem almadığımız takdirde bu gidişat degişmeyecek ve ne yazık ki hayal edilesi, yaşanılası bir geleceğimiz olmayacak. Burada bulunmamıza vesile olan programımız özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin zihinlerinde doğru bir çevre bilinci oluşmasına katkı sağlayacaktır ümidindeyim.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
 “Sıfır Atık Mavi” Temasıyla Çevre Haftası Sahil Park’ta Kutlandı”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin