1. Haberler
  2. Güncel
  3. AYVALIK SARIMSAKLI’DA NELER OLUYOR

AYVALIK SARIMSAKLI’DA NELER OLUYOR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitimci yazar Nuri Gökçek Sarımsaklı izlenimlerini yazdı.

Dokuz günlük Bayram tatilini ailece fırsata çevirip Ayvalık Sarımsaklı’ya geldik. 2011 yılından beri hemen hemen tüm tatilimizi burada geçirmeye başlamıştık. Buranın denizi ve doğası gerçekten çok güzeldir. Bu yüzden çokça tercih edilmekte ve tatil dönemlerinde aşırı kalabalık bir hal alır burası. Bu tatilde de yoğunluk had safhada idi.

Ayvalık İlçesine 4 km uzaklıkta olan bu güzelim Belde daha çok emekli yurttaşlarımızın yerleştiği tatil beldesi olmuştur. Yaz aylarında ekstra yaşanan nüfus yoğunluğunu çoğunlukla tatillerde burayı tercih eden emekliler oluşturuyor. Böylesi güzel bir beldede yaşamın dış görünüşü buraya gelemeyenleri yakıyor, içi de yerli yabancı bura halkını yakıyor dense yeridir. Şöyle ki; yıllar öncesinden burası Büyükşehir Belediyesince ihmal ve boş vermişliğinin kurbanı olmuştur. Yöre halkının ve tatilcilerin genellikle çağdaş, demokratik ve laik fikri yapısı Balıkesir BB Başkanlarının anti patisini üzerinde toplamış olmalı ki sürekli ihmal edilmiş, hizmet alamaz durumda kalmıştır. Bu ayırımcılık ve yaşanan mağduriyet son çeyrek asırdan beri AKP iktidarının omuzlarında durmaktadır.

Ancak ne hikmetse, AKP’nin son BB Başkanı Yücel Yılmaz gecikmiş de olsa Sarımsaklı’ya bazı hizmetleri başlatmıştır: Bunların başında Sarımsaklı sahilini boydan boya düzenlemiş, yürüyüş alanı, sportif sahalar, oyun alanları, park ve bahçeler yapmış, halka öncelik tanıyarak plajın halka açık alanını genişletmiş, destek ve denetimini arttırmıştır. (Sahilde bu yapılanların bir kısmı yarım kalmıştır. Yeni Başkanın bu eksikleri tamamlaması beklenirken, bugüne kadar bir çivi çakmayışını anlamış değilim) Ayrıca içerideki yürüyüş kaldırımlarını genişletmiştir, cadde ve sokaklar düzenlenmiş, vatandaşın oturma ve dinlenme alanını çoğaltmıştır. Bunların yanında, ulaşım hususunda dolmuş ve minibüs şoförlerinin mafyavari kanun kural tanımazlığına, özellikle indirimli kart sahiplerini yani emeklileri açık tehdit ve şantajlarına boyun eğmeyerek belediye otobüslerini her saat başı Ayvalık- Sarımsaklı hattına koymuştur. Böylece altmış beş yaş üstü emekliler derin bir soluk alarak rahatça ve ücretsiz Ayvalık’a gider gelir olmuşlardır.

Bunu yazarak hakkı sahibine teslim ederken şunu da belirteyim ki; ben ne AKP’liyim ne de AKP’ye oy vermişliğim var ne de Sayın Yücel Yılmaz’ı tanırım. Ancak kısa bir dönem de olsa yapılan hizmeti görmezden gelmek, gerçeği örtbas etmek, susmak dilsiz şeytanlıktır.

Ben özellikle bu dokuz günlük tatilde Sarımsaklı’da gördüklerim ve yaşadıklarım karşısında vicdanımın sesine uyarak bunlar yazıyorum. Şöyle ki: Bugün artık Sarımsaklı’dan Ayvalık’a gitmek için altmış beş yaş üstü bir emekli belediye otobüsünü tercih ettiğinde durakta üç saat beklemek zorunda kalmakta ve isyan etmektedir. Aynı durum Ayvalık’tan Sarımsaklı’ya da üç seferle sınırlandırılmış. Ben buna tanık oldum. 31 Mart seçimlerinden önce her saat başı Sarımsaklı’dan kalkan otobüs saatleri seçimlerden sonra neden günde üç defaya indirilmiş. Emeklilerin hak ve hukuku, ekonomik sıkıntıları için mangalda kül bırakmayan CHP’li Balıkesir BB Belediye başkanının bu uygulaması neye ve kime hizmettir? Bir anlayan var mı? CHP’nin tarihi geçmişine, halkçı, sosyal belediyecilik anlayışına bu pısırıklık ve korkaklık uygun mudur? Mafyavari patırtılara boyun mu eğilecek yoksa halka hizmet mi esas alınacak?

Ha burada halk arasındaki konuşulanları da aktarayım: Halk şöyle diyor; “ister sağ olsun ister sol olsun, hepsi çıkar peşinde kendi ikballeri için çalışıyorlar halkı düşünen yok.” “Nasıl olsa buradaki tatilcilerin her biri Türkiye’nin farklı yerlerinden geliyorlar. Buranın yani bizim seçmenimiz değil bunlar; Bizim seçmenimiz minibüsçüler, pazarcılar, buranın yerli esnafı, otel motel sahipleridir bizim seçmenimiz. Biz onların çıkarını gözetelim. Bize ne emeklisinden tatilcisinden.” Halk kendine reva görülen bu başıbozukluğu böyle değerlendiriyor Sayın Ahmet Akın Bey. Siz bu algının yerleşmesinden memnun musunuz?

Bunları yazarken de asıl amacım; bugünkü Balıkesir BB Başkanı Sayın Ahmet Akın’ın lütfedip Sarımsaklı’ya bakmasını, burada emeklilerin ve yerleşik halkın sırtında boza pişiren; 1) Minibüsçülerin, 2) Sarımsaklı plajında halka ait alanı iyice küçülterek bir köşeye sıkıştıran otel ve motelcilerin, 3) Her Salı günleri kurulan ve hiçbir denetim yapılmayan fahiş fiyatlarla halkın kanını emen Pazarcı esnafın tatilcilere yaptıkları haksızlığı yerinde görüp inceleyip önlem almasına yöneliktir. Umarım Sayın BB. Başkanı Sarımsaklı’da tatilci vatandaşların ve emeklilerin bu çığlığını duyar ve burasını kanun ve kurallar çerçevesinde bir düzene sokar. 21.06.2024 (Sarımsaklı)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
AYVALIK SARIMSAKLI’DA NELER OLUYOR
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin