Yalçın AKBULUT
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Makaleler
  4. KOLAY CERRAH OLUNMUYOR

KOLAY CERRAH OLUNMUYOR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendisini tanıdığımda 1970 yıllardı, yolumuz Haydar Paşa numune hastanesinde karşılaştı. O daha mesleğinin çiçeği burnun da asistan doktoru idi. Çok cana yakın ülkesini seven genç cerrah olmaya çalışıyordu.

Trabzon Yomra da başlayan eğitim hayatı onu İstanbul tıp fakültesi koridorlarına atmıştı. Burada eğitimini tamamladıktan sonra Haydarpaşa Numune Hastanesi 1. Cerrahide stajına başlamıştı. Başarılı çalışmaları sonucunda mezun olmuş ve Anadolu’nun güzide şehirlerinde doktor olarak çalışmış askerliğini de Hava Harp Okulu (Yeşilyurt) sağlık kurulunda cerrahi uzmanı olarak tamamlamış ve Sakarya’ya atanarak burada uzun yıllar Başhekim ve doktorluk yapmıştır.

Zorlukları seven bir yapıya sahip olan İsmet Kartal burada daha sonra kızının adını verdiği Özel Bilge hastanesini kurarak halkına hizmet etmeye devam etmiştir.

İsmet Kartal’ın bilgisinden ve çalışkanlığından başkaca fıtratı gereği sadece gerçeğe göre değil, algılarına, hislerine ve duygularına göre karar veren , yaşamı boyunca etrafını gözlemleyerek kişiliğini, yaşam tarzını hiç değiştirmeyen yapısı ve karakteriyle oluşan itibarı ona yaşadığı çevrede sevgiden başka hiçbir şey vermemiştir.

İsmet Kartal’ın toplumda mutlaka bir karşılığı olmasa bu sevgiyi ve itibarı bulması da oldukça zor olmaz mı idi..? İtibarlı insanlar toplumda muhakkak karşılık bulurlar bakın bu kişileri yaşantınız da görürsünüz kimisi ekonomisttir kimisi sanatçıdır, kimisi de darda kalmış insanlara yaptıkları ameliyatları ile yön veren cerrahlar değil midir?

Bizim kültür ve medeniyetimizde: “İnsan itibarı için yaşar.’’ İtibarlı olmak, itimat edilen insan olmaktır, Bu güç kaybedilince asla tekrar kazanılmaz ve onun yerini hiçbir şey alamaz.

Hayatın hızla akıp gittiği günümüzde, bireyin önemli ve önde gelen işlerinin başında, itibarını yönetme becerisi’ olmalıdır. İsmet Kartal Bilge hastanesin de çok güzel bir sistem kurmuş can kurtarmaya devam ediyor. Oğlu Salih Batuhan Kartal da Beyin cerrahı olarak babasının yanın da yer almasıyla kuvvetini daha da güçlendirmiş geleceğe umutla bakan bir hastane olmuştur.

Şair Baki’’nin değişiyle

“Akıllı insan; elde ettiği makam, mevki ve maldan dolayı kibre, gurura ve şöhrete kapılmayan kimsedir.’’ Dünyanın dönüş süresi bir an, insanın ömrü ise bir nefesten ibarettir, nefesi alır ancak veremez.

Bu vesile ile değerli doktorlarımıza ve Bilge hastanesi personeline teşekkür etmeye kendi açımdan bir görev kabul ettim .Size uzanan eller kırılsın…

KOLAY CERRAH OLUNMUYOR
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin