1. Haberler
  2. Magazin
  3. Mavi’den Rejeneratif Jean

Mavi’den Rejeneratif Jean

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Söke ve Harran’da onarıcı tarım uygulamalarıyla yetiştirilen rejeneratif pamuk Mavi ürünleriyle buluşuyor

Türkiye’nin öncü jean ve hazır giyim markası Mavi, sürdürülebilir ve inovatif All Blue koleksiyonuna, Rejeneratif Jean Koleksiyonu’nu ekledi. Mavi’nin doğayı koruma ve onarma misyonunu benimseyen koleksiyondaki jean’ler sürdürülebilir ve onarıcı tarım uygulamalarıyla yetiştirilmiş rejeneratif pamuk içeriyor. Bu özel koleksiyonda kullanılan Regenagri sertifikalı kumaşlar, toprağın sağlığını iyileştiren, biyolojik çeşitliliği artıran ve sera gazı emisyonlarını azaltan rejeneratif tarım yöntemleri ile elde edilen pamuklardan üretiliyor.  Mavi’nin doğaya olan sevgisini yansıtan Rejeneratif Jean Koleksiyonu’nda kadın ve erkek için tasarlanmış jean pantolon, gömlek, ceket ve yelekten oluşan 10 farklı model yer alıyor.

Mavi’den Rejeneratif Jean

Doğa ile barışık, onarıcı ve ekosistemi destekleyici uygulamalar

Mavi Rejeneratif Jean Koleksiyonu için kullanılan rejeneratif pamuk, toprağın verimliliğini artıran ve konvansiyonel tarım sistemlerinin aksine, birbirine bağlı ve faydalı ekosistemlerin dengesiyle uyumlu, bütüncül tarım yöntemleriyle yetiştiriliyor. “Rejeneratif tarım” yaklaşımı, atmosferdeki karbondioksiti toprağa geri kazandırarak karbon ayak izini azaltmayı, toprağın bozulmasını minimumda tutmayı ve biyolojik çeşitliliği artırmayı hedefliyor. Doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanımına katkı sağlayarak, doğanın kendini yenilemesine destek oluyor.

Mavi’den Rejeneratif Jean

“Onarıcı tarım” ilkelerinin kullanıldığını gösteren sertifikasyon: “Regenagri Sertifikası” 

Mavi Rejeneratif Jean Koleksiyonu’nda kullanılan kumaşlar Regenagri sertifikasına sahip. Toprak sağlığını ve üzerinde yaşayanların refahını güvence altına almayı amaçlayan bir onarıcı tarım girişimi olan Regenagri tarafından verilen bu sertifikasyon, yürüttüğü takip sistemi ve tarım standartları sayesinde pamuk gibi ham maddelerin onarıcı tarım ilkeleri kullanan çiftliklerden temin edildiğini gösteriyor.

Mavi’den Rejeneratif Jean

Aydın Söke, Harran Ovası, Kayseri, Kahramanmaraş ve Tekirdağ’dan gardrobumuza uzanan bir yolculuk

Regenagri sertifikasına sahip ürünlerdeki rejeneratif pamuk içeriği tarladan mağazaya kadar tüm tedarik zinciri boyunca izlenebiliyor. Mavi Rejeneratif Jean Koleksiyonu’nda kullanılan kumaşlar için, Aydın Söke ve Harran Ovası’nda yetiştirilen rejeneratif pamuklar Orta Anadolu’nun Kayseri’de, Maritaş’ın Kahramanmaraş’ta bulunan fabrikasında önce ipliğe, sonra kumaşa dönüşüyor. Üretilen kumaşlar ERAK’ın Tekirdağ’daki fabrikasında kesim, dikim ve yıkama işlemleri sonrasında kullanıma hazır hale geliyor ve Mavi müşterileri ile buluşuyor.

Mavi’den Rejeneratif Jean

“Rejeneratif tarım” uygulamaları nedir? 

Nesiller boyu gıda ve elyaf yetiştirmek için kullanılan “rejeneratif tarım” uygulamalarının bazıları şöyle:

Ara ürün ekimi: Çiftçiler, toprağın organik maddesini artırmak, karbonu toprakta tutmak ve erozyonu azaltmak için ana ürün dışında ara ürünler de yetiştirir.

Kompost kullanımı: Çiftlik atıkları komposta dönüştürülerek, toprağa doğal gübre ve böcek ilacı olarak katkı sağlar.

Ürün rotasyonu: Farklı ürün çeşitlerinin her yıl dönüşümlü olarak ekilmesi, toprağın sağlığını uzun vadede korur.

Birlikte ekim: Birden fazla ürünün bir arada yetiştirilmesi, verimliliği artırır ve zamanla toprağın sağlığını iyileştirir.

Toprağı daha az işleme: Toprağı fazla işlememek, daha fazla su ve organik madde tutmasını sağlar, potansiyel olarak daha fazla karbon depolamasına yardımcı olur.

#Harran #jean #Pamuk #Söke

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
Mavi’den Rejeneratif Jean
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin