1. Haberler
  2. Güncel
  3. Meclise Ulaşmak İçin Amasya’dan Yola Çıktı

Meclise Ulaşmak İçin Amasya’dan Yola Çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Amasya’da Cumhuriyetin 100.yılı etkinlikleri kapsamında 7 bisikletli Cumhuriyetin doğum belgesi olan Amasya Tamimini ve Türk Bayraklarını 329 kilometre pedal çevirerek Ankara’ya ulaştırmak için yola çıktı.

Ankara’dan kente gelen bisikletçiler, Saraydüzü Kışla Binası önünde Amasya Vali Yardımcısı Adem Ünal’dan Cumhuriyetin doğum belgesi Amasya Genelgesi’nin bir örneği, Amasya 15. Piyade Er Eğitim ve Tugay Komutanlığı ve Amasya Belediye Başkanlığından aldıkları Türk Bayraklarını 29 Ekim’de1’nci Türkiye Büyük Millet Meclisi Müze Müdürlüğüne teslim edecek.

Cumhuriyetin 100.yılında Amasya Tamimi ve Türk Bayraklarını pedal çevirerek Türkiye Büyük Millet Meclisi Müzesine teslim edeceklerini söyleyen bisikletçilerden Muzaffer Ceyhan; “Ankara’dan 7 bisikletçi olarak kadim şehir şehzadeler şehri Amasya’ya geldik. Cumhuriyetimizin 100.yılı etkinlikleri kapsamında halkımızın heyecanına heyecan katmak ve ülkemizin varlığı birliği doğrultusunda atamızın 1919’da Samsun’a çıktıktan 24 gün sonra Amasya’ya geldiğinde bir genelge yayınladı. Amasya tamimi cumhuriyete giden ilk belgeydi. Biz bu belgenin bir örneğini, şanlı Türk bayrağımızı Amasya Valiliğimizden, belediye başkanlığımızdan ve garnizon komutanlığımızdan teslim alarak Amasya, Çorum, Sungurlu, Kırıkkale ve Ankara istikametini takip ederek Cumhuriyetimizin 100.yılında  29 Ekim’de 329 kilometrelik bisiklet sürüşü yaparak Türkiye Büyük Millet Meclisi müzesine emanetleri teslim edeceğiz’ diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
Meclise Ulaşmak İçin Amasya’dan Yola Çıktı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin