1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Amasya’da nesli tükenmekte olan balaban kuşu yaralı bulundu

Amasya’da nesli tükenmekte olan balaban kuşu yaralı bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AMASYA’da Belediye personeli Salih Karabıyık tarafından bitkin halde bulunan nesli tükenmekte olan yavru Balaban Kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Ekiplerine teslim edildi. Yaralı kuş, tedavisinin ardından doğaya salınacak.

Merkeze bağlı Yıldız köy mevkisinde bağ evinin bahçesinde bitkin halde bulduğu yavru Balaban Kuşunu Amasya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü personeline teslim eden belediye personeli Salih Karabıyık, veteriner hekimin yaptığı kontroller de kuşun iki ayağının da kırık olduğunun tespit edildiğini söyledi.


‘Biz insanlık görevimizi yerine getirdik’
Kentte yaralı bulduğu nesli tükenmekte olan yavru Balaban Kuşunu yetkililere teslim ettiğini söyleyen Amasya Belediye personeli Salih Karabıyık açıklamasında şunları kaydetti;
“Kuşu Yıldızköy mevkisinde bulunan bağ evimin bahçesinde buldum. Veteriner Hekim Fahri Kalkan’a tedavisini yaptırıp, hemen Doğa Koruma Müdürlüğü ile bağlantıya geçerek yaralı kuşu sağ salim teslim ettik. Biz insanlık görevimizi yerine getirdik. Onlarda Allah’ın yarattığı dilsiz dostlarımız, bizim hayat felsefemiz her canlıya yardımcı olmak. Sağlığımız olduğu sürece de iyilik yapmaya ve herkese yardımcı olmaya devam edeceğim” dedi

Nesli tükenmekte olan ve Türkiye’de ender görülen Balaban Kuşu, Amasya Belediye personelleri tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Ekiplerine teslim edildi. Türkiye’de ender görülen bu kuşun, tedavisi yapıldıktan sonra yeniden doğal yaşamına salınacağı söylendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
Amasya’da nesli tükenmekte olan balaban kuşu yaralı bulundu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin