1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Başkan Sevindi, Hayvan barınağında incelemelerde bulundu

Başkan Sevindi, Hayvan barınağında incelemelerde bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, Bölgenin örnek gösterilen Hayvan Hastanesi ve Barınağında incelemelerde bulundu.

Amasya Belediyesi’ne ait ve bölgenin örnek gösterilen hayvan hastanesinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, sokak hayvanlarının yaşam alanlarını gezerek, personelden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Sevindi’ye burada Belediye Meclis Üyeleri Rasim Seven ve Fatih Yağcı eşlik etti. Göllü Bağları Mahallesi’nde 12 bin metrekare alana kurulan hayvan hastanesi ve barınağı, 190 sahipsiz hayvana ev sahipliği yapıyor. Tesiste 600 metrekare kapalı alan da bulunuyor. Alttan ısıtmalı sistemle donatılan, 2 veteriner, 5 veteriner teknikeri ve 9 personelin görev yaptığı barınak ve hayvan hastanesi, yazlık ve kışlık olmak üzere 80 bölümden oluşuyor. Çevresi çam ağaçlarıyla çevrili, açık alanda hayvanların doğal ortamda serbestçe gezebildiği tesiste yabani hayvanlar, kediler ve köpekler ayrı bölümlerde tutuluyor. Tesisin hastane bölümünde de röntgen, ultrason cihazı, müşahede, karantina odası ve laboratuvar üniteleri de hayvanların ameliyatları ve bakımları hijyenik ve temiz bir ortamda gerçekleştiriliyor.

‘Patili dostlarımıza konforlu ve rahat bir yaşam alanı sunuyoruz’
Bölgenin en iyi Hayvan Hastanesi ve Barınağı olan alanda sokak hayvanlarına sağlıklı ve hijyenik ortamda hizmet verdiklerini vurgulayan Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi açıklamasında şunları kaydetti;
“14 dönümlük bir alanda açık ve kapalı barınağımızda padoklarımızın bir kısmı yerden ısıtmalı. Genel de sokak hayvanlarımızın muhafaza edildiği bir alan olan bölgemizde, Dışarıda herhangi bir nedenle sağlık problemi yaşayan kedilerimizin her türlü tıbbi ve ameliyat tedavilerini de yapıyoruz.. Ayrıca doğal alanda yetiştireceğimiz veyahut orada bakımını sağladığımız iki dönümlük bir doğal yaşam alanımız bulunuyor. Amacımız dilsiz patili dostlarımıza konforlu ve rahat bir yaşam alanı sunmak. Belediyemiz olarak bunun için de gerek personel, gerek teknik donanım, gerekse hizmet anlamında patili dostlarımıza her türlü imkanı sağlıyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Sevindi, Hayvan barınağında incelemelerde bulundu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin