1. Haberler
  2. Kültür ve Sanat
  3. Derince Başkan Gökçe ile Coşuyor

Derince Başkan Gökçe ile Coşuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Derince Belediyesi ile Kocaeli Erzurumlular Derneğinin birlikte organize ettiği 4. Geleneksel Ata Sporumuz Cirit Şöleni, gerçekleşen gösterilerle büyük bir ilgiye ve coşkuya sahne oldu.

NHA/ Özgen Sarıkaya

Programa Katılım Yoğundu

Derince Belediyesi’nin Kocaeli Erzurumlular Derneği ile birlikte organize ettiği 4. Geleneksel Ata Sporumuz Cirit Şöleni, protokol mensupları ve vatandaşların geniş katılımıyla gerçekleşti. Şölen kapsamında ilk olarak eski KEV Tesisleri önünden cirit alanına kortej yürüyüşü yapıldı. Cirit sporunu yaşatmak ve gençlere tanıtmak için Yenikent Mahallesi, Ertuğrul Gazi Bulvarı’nda organize edilen programa Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe ile Kocaeli Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok’un yanı sıra Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz, siyasi parti temsilcileri, Belediye Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının Başkanları ve yöneticileri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gösteriler Büyük Beğeni Topladı

Kocaeli Çayırova Anadolu Spor Kulübü cirit ekibinin sergilediği gösteriler hem büyük bir coşkuya sahne oldu hem de programı takip edenler tarafından büyük beğeni topladı.

Açılış konuşmasını yapan Kocaeli Erzurumlular Derneği Başkanı Avni Gözütok, “Burada amacımız eğlenmek ve Ata sporumuzu gençlerimize tanıtmaktır. Cirit demek Türk’ün geleneği demektir. Türk’te at farklı bir şeydir. Savaşlarımızı at üstünde gösterdiğimiz hünerlerle kazandık. Bugün buradaki cirit gösterimiz geçmişteki hünerlerimizin bir yansımasıdır” Ayrıca desteklerinden dolayı Derince Belediye Başkanı sayın Av. Sertif Gökçe’ye vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum dedi.

Gökçe Her Zaman Sanatın Sporun Destekçisi Olacağız.

 Bu tür programların devam edeceğini belirten Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, “Belediyemizle Kocaeli Erzurumlular Derneği’nin düzenlediği 4. Geleneksel Ata Sporumuz Cirit Şöleni’ne hoş geldiniz. Sizlerle birlikte burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.  Biz belediye olarak milli ve manevi değerlerimize saygı gösteren, milli ve manevi değerlerimizi yaşatan, geldiğimiz bölgenin kültürünü, değerlerini burada yaşatıp bu güzel şeyleri yansıttığımız için her zaman derneklere yardım etmeye devam edeceğiz” dedi.

Derince’ de Herkes Mutlu Olacak

Kültürel değerleri yaşatmanın çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Gökçe, “Bugün olduğu gibi bundan sonra da bu tür faaliyetler gerçekleştiren tüm derneklerimize elimizden geldiği kadar yardım etmeye devam edeceğiz. Belki de dünyada hiçbir topluma nasip olmamış kadar önemli, yeryüzünün en kültürlü ve en eski toplumlarından birisi olan biz Türklerin bu değerlerini yaşatmak, çocuklarımıza, torunlarımıza yansıtmak bizim için çok kıymetli ve çok değerlidir. Bu sebeple Kocaeli Erzurumlular Derneği’nin de böyle bir şöleni düzenlemesi gerçekten çok kıymetli ve çok değerli. Başkanıma ve yönetimine çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim. Daha önce de söylediğim gibi Derince’ de artık kültür, sanat, müzik ve bu tür etkinlikler tüm hızıyla devam edecek. Beraber sevineceğiz, beraber güleceğiz. Derince artık herkesin mutlu olduğu ve olacağı bir şehir olacak. Hepimiz iyi ki Derince’ de yaşıyoruz diyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 Gözütok’ tan Gökçe’ ye Plaket

  Derince Belediyesi’nin Kocaeli Erzurumlular Derneği ile birlikte organize ettiği 4. Geleneksel Ata Sporumuz Cirit Şöleninde Kocaeli Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’ye katkılarından dolayı plaket takdim etti ve teşekkür ederek başkan olmadan öncede her zaman bizim yanımızda oldu belediye başkanı olduktan sonrada bizlere her zaman desteğini esirgemeden veren sayın Başkana Derneğim ve Yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum dedi

 Başkan Gökçe’ye Büyük İlgi

Gösteride Başkan Gökçe’ye vatandaşlardan büyük ilgi vardı. Konuşmasında ayakta alkışlanan Gökçe cirit gösterisinde verilen arada ve gösteri sonrasında vatandaşların özelliklede gençlerle çocukların büyük ilgi odağı olmaya devam etti. Gösteriyi izlemeye gelen gençler başkan Gökçe ile resim çektirmek için sıraya girdiler.

Başkan Gökçe Gönüllerde Taht Kurdu.

Cirit gösterisindeki atlara hatora resimleri çektirmek isteyen protokol ve vatandaşlar Başkan Gökçe’nin atlardan birisine binmesini istediler. Başkan gökçe ata bindiği zaman at sahibi atın başından ayrılmak istemedi. Akıllara malum olay Attan düşme hikayesi hafızalardan silinmemişken her kes meraklı gözlerle başkan gökçenin ata binebilecek mi yoksa acaba akıllara gelen malum o soru gelmedi değil. Gökçe atın sahibine. ’’ben çiftçi bir ailenin çocuğuyum köyde doğup büyüdüm yabancısı değilim diyerek ‘’ ata tek başına binerek cirit alanında yarışmacı ciritçilere taş çıkaracak şekilde son hızla at sürmesi alanda bulunan tüm vatandaşlar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Vatandaşlar işte özlenen başkan, bizden birisi, içimizden birisi bizim gibi bizlerin içinden çıkan başkan sözleriyle herkesin gönlünde yaptıkları hizmet ve mütevazi kişiliği ile bir kez daha taht kurdu.

Cirit ve Cağ Kebabı Bir Arada  

Ata sporumuz Cirit yapılırken Erzurum’un meşhur Cağ kebabı olmazsa olmazların başında gelmektedir. Cağ kebabı denildiği zaman yöresel tatların ve yemeklerin başında Erzurum’un meşhur cağ kebabı gelmektedir. Dünkü organizasyon dada Erzurum cağ kebabı damgasını vurdu. Dernek yönetimi tarafından cağ kebabı ustaları tarafından vatandaşlara cağ kebabı ziyafeti yaşatıldı. Cağ kebabının yanında Derince Belediyesi tarafından vatandaşla cay su ve ayran ikramında da bulunuldu.

Güzel bir organizasyon sonrasında bu güzelliği yaşatan Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe ve Erzurum Dernekleri Başkanı Avni Gözütok ve yönetimine vatandaşlar tarafından teşekkürleri iletildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
Derince Başkan Gökçe ile Coşuyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin