1. Haberler
  2. Eğitim
  3. GTÜ’de mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi

GTÜ’de mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GTÜ 2023-2024 akademik yılı mezuniyet töreni görkemli bir etkinlikle gerçekleştirildi.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) 2023 – 2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, yoğun bir çalışma sürecinin ardından emeklerinin karşılığı olan diplomalarına kavuşan lisans ve lisansüstü mezunlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversiteleri listesinde üst sıralarda yer alan GTÜ’den mezun olmanın gururuyla kep attılar.

GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, GTÜ Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Elif Damla Arısan, Prof. Dr. Hasari Çelebi ile Prof. Dr. Mahmut Durmuş, GTÜ Genel Sekreteri Nadir Yıldırım, meslek odaları temsilcileri, kurumların il – ilçe müdürleri, enstitü müdürleri, fakülte dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Ayrıca Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy kutlama mesajı göndererek mezunları mutlu günlerinde tebrik etti.

KAYMAKAM MEHMET ALİ ÖZYİĞİT: MEZUNİYET TÜRK MİLLETİNE, ÜNİVERSİTEYE, MEZUNLARA VE AİLELERİNE HAYIRLI OLSUN

Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Teknik Üniversitesi mezunlarının sadece teorik bilgiye değil, aynı zamanda uygulamalı bilgiye de sahip olduklarını ve Türk milletine hizmet edeceklerinden emin olduğunu vurguladı. Mezuniyetin Türk milletine, üniversiteye, mezunlara ve ailelerine hayırlı olması dileklerini ifade etti.

REKTÖR PROF. DR. HACI ALİ MANTAR’IN KONUŞMASINDAN ÖNE ÇIKAN HUSUSLAR:

Mezuniyetin bir başlangıç olması: Mezuniyet törenleri, akademik bir dönemin sonu değil, yeni bir başlangıcın işaretidir. Mezunlar, üniversitede edindikleri bilgi ve tecrübelerle yeni fırsatlara adım atacakları bir döneme giriyorlar.

Bilginin ve deneyimin önemi: Mezunların üniversitede kazandıkları akademik başarılar ve edindikleri problem çözme, eleştirel düşünme gibi yetkinlikler profesyonel hayatlarında onlara rehberlik edecektir. Bu bilgi ve beceriler, mezunları karşılaşacakları her türlü zorlukta bir adım öne taşıyacak.

Toplumsal sorumluluk: Mezunlarımızla sadece bilimsel başarılarıyla değil, topluma ve insanlığa yaptıkları katkılarla da gurur duyacağız. Mezunlarımızın, sorumlu bireyler olarak hareket edeceklerine olan inancımız tamdır.

Üniversitenin desteği: Gebze Teknik Üniversitesi, her zaman yanınızda olacak ve mezuniyet sonrası kariyerlerinizde sizlere rehberlik etmeye devam edeceğiz. Üniversitemiz, mezunlarımıza olan desteğini sürdürecek.

Gelecek için umut ve beklentiler: Mezunlarımızın gelecekte büyük başarılar elde edeceğine, hayallerine ulaşacağına ve karşılaştıkları her türlü zorluğu aşacaklarına inanıyoruz. Mezunlarımız, üniversitenin değerlerini temsil eden bireyler olarak global topluluk içinde etkin bireyler olacaklar.

DR. NESLİHAN BAŞARAN: GTÜ’NÜN MEZUNLARININ İŞ BULMA SÜRESİ TÜRKİYE’DE BİRİNCİ SIRADA

Törende Mezunlar Ofisi Koordinatörü ve Mezunlar Derneği Başkanı Dr. Neslihan Başaran, Gebze Teknik Üniversitesi’nin, YÖK’ün Aralık 2023 verilerine göre mezunlarının iş bulma süresi açısından Türkiye’de birinci sırada olduğunu vurguladı.

Mezunlar Koordinatörlüğü ve Mezunlar Derneği hakkında bilgi vererek, mezuniyet sonrası da mezunların yanında olacaklarını belirtti. Mezunları, koordinatörlük ve dernek ile iletişimde kalmaya, etkinliklere katılmaya ve yeni öğrencilere rehberlik etmeye davet ederek konuşmasını sonlandırdı.

FAKÜLTE BİRİNCİLERİNİN KONUŞMALARI

Törende fakülte birincilerinden Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü mezunu Ahsen Nur Özdemir ve Kimya Mühendisliği bölümü mezunu Damla Tunalı birer konuşma gerçekleştirdiler. Uzun süren çabaların ve emeğin sonucu olarak mezuniyetin önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade ettiler ve başarılarında emeği olan hocalarına, arkadaşlarına ve ailelerine teşekkür ettiler.

Üniversitede kazandıkları bilgi ve deneyimlerin, gelecekteki yaşamlarında ve kariyerlerinde önemli bir rol oynayacağını belirttiler. Edindikleri eğitimle gelecekteki zorlukları aşabileceklerine dair inançlarını ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyeceklerini ifade ettiler.

TÖRENİN SONUÇ BÖLÜMÜ

Konuşmaların ardından dereceye giren mezunlara plaket takdimi yapıldı. Daha sonra tüm mezunlar sahneye davet edilerek hocaları tarafından kendilerine Mezuniyet Belgesi takdim edildi.

Öğrenciler, cüppe ve kepleriyle alanı doldururken aileleri ve sevdikleri onları gururla ve mutlulukla izledi. Mezuniyet törenleri, mezun öğrencilerin kep atma ve toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
GTÜ’de mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin