1. Haberler
  2. Kültür ve Sanat
  3. Zafer Bayramı’nda Sabahat Akkiraz rüzgarı esti

Zafer Bayramı’nda Sabahat Akkiraz rüzgarı esti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’inci yıl dönümünde, Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Sabahat Akkiraz, Amasyalılara keyifli saatler yaşattı.

Amasya Belediyesi tarafından Yavuz Selim Meydanı’nda Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi ve usta yorumcusu Sabahat Akkiraz konser verdi. Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Sabahat Akkiraz konserde meydanı dolduran binlerce Amasyalıya coşkulu saatler yaşattı. Konser öncesi konuşan Akkiraz, “Her zaman bu aşk şehrinde olmaktan mutlu olmuşumdur. Her vesilesiyle, bayram vesilesiyle sizler birlikte olduğum için çok mutluyum. Türk’ün en büyük Zafer Bayramı kutlu olsun. Atatürk’e, laik Türkiye Cumhuriyeti’ne saygıyı ve sevgiyi, ilelebet güzel yaşamı, nasıl isteriz biliyor musunuz? Türkülerle, davullarla, zurnalarla, bir oluruz, iri oluruz, diri oluruz” dedi. ”Değme Felek” türküsünü seslendiren Akkiraz, ”Amasya’nın en güzel türküsü ben derledim. O yüzden Amasya yaşasın. Türküleri güzel, yurdu güzel, insanı güzel, sizleri seviyorum” diye konuştu. Konsere, Belediye Başkanı Sevindi’nin yanı sıra CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Belediye Meclis Üyeleri, Basın mensupları ve binlerce Amasyalı katılım sağladı.


‘Amasyalılar her zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in emrindedir’
Etkinliklere katkısı nedeniyle usta yorumcu Akkiraz’a teşekkür eden çiçek ve plaket takdim eden Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi konuşmasında şunları söyledi;
“Büyük Taarruz ‘un 102’nci yılında bizi yalnız bırakmadı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 105 yıl önce Amasya’ya geldiğinde ‘Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ demişti. 102’inci yılını kutladığımı taarruzdan 3 yıl sonra dediğini başarmış, bunun ilk adımlarını Amasya’da atmıştı. O yüzden sizi bu gece burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Amasyalılar her zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in emrindedir. Bunu çok net görüyoruz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
Zafer Bayramı’nda Sabahat Akkiraz rüzgarı esti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin