1. Haberler
  2. Kültür ve Sanat
  3. Âşıklar SDKM’de Buluştu

Âşıklar SDKM’de Buluştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Derneği’nin Kocaeli Kent Konseyi ile birlikte gerçekleştirdiği ‘Kocaeli Azerbaycan Âşıklar Şöleni’ SDKM’de büyük bir ilgiyle gerçekleşti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Kent Konseyi ile birlikte YEDEP Projeleri kapsamında kent STK’larına proje desteği verdiği program kapsmaında Kocaeli Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Derneği, Kocaeli Azerbaycan Âşıklar Buluşuyor Projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda Pazar günü Yahya Kaptan Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) âşıklar, ozanlar ve Türk Halk Müziği sanatçıları buluştu.

Birbirinden değerli sanatçılar

AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un tebrik mesajının okunması ardından; Alptekin Cevherli’nin açılış konuşması ile devam edildi. Daha sonrasında Kocaeli Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Derneği Başkani Bilal Dündar, Türkiye – Azerbaycan dostluğunu ve âşıklık geleneğini vurguladığı bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Âşık Nejdet Kuyumcu, Ozan Mustafa Dursun, Ozan Zeki Akalın, Hilmi Dede, Süleyman Emir Çakıcı, Oktay Kaya ve Zafet Etegül’ün sahne aldığı şölende, sanatçılar birbirinden güzel eserlerini seslendirdiler. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ı temsilen gelen Dış İlişkiler Şube Müdürü Bilal Barış’a ve diğer katılımcılara teşekkür belgeleri verildi.

Diğer yandan proje kapsamında hazırlıkları süren; Türk Dünyası, Kocaeli ve Azerbaycan âşıklarını konu alan  belgeselin de bir bölümünün çekimlerine, şölen esnasında devam edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
Âşıklar SDKM’de Buluştu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin