CHP GEBZE’DEN 1 MAYIS AÇIKLAMSI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İşçi sınıfının emek ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı maalesef bu yıl da diledigimiz gibi Taksim Meydanı’nda büyük coşkularla kutlayamadık.

İktidarın, idari mülki amirin anayasa kararına rağmen hala yasağı kaldırmama kararı tamamen siyasidir.

Emeğin başkenti demek yanlış olmaz Gebzemiz için. Büyük bir işçi potansiyeli bulunan bu kentte işçi emeklisi bir babanın evladı olarak tüm taleplerinde, haklı direnişçilerinde her zaman yanlarında omuz omuza mücadeleye hazırız tüm işçilerimizin ve emekçilerimizin..

Tüm sıkıntılarını biliyoruz. Patronlar, işverenler toplu sözleşmeleri ortadan kaldırma, örgütlenmeyi engelleme hedefiyle işçi sendikalarına saldırıyor. İşçi sınıfının mücadelesini yasa dışı kılmak amacıyla grev ve örgütlenme hakkı sınırlanıyor, hatta inkar ediliyor. Tüm bu sömürünün karşısına ancak örgütlü Bir güçle dikilebiliriz.

Unutmayalım ki 1 Mayıs toplumsal muhalefetin bir kazanımıdır. Sadece bayram değildir 1 Mayıs. İşçinin 77 yılında canını ortaya koyduğu, sınıfsal mücadelenin en somut devrimidir. En kalbi duygularımla sınıfsız, sömürüsüz, aydınlık bir yeryüzü dileğiyle tüm işçi sınıfının Uluslararası 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyor, Kemal Türkler başta olmak üzere 1977 1 Mayısında hayatını kaybeden yurttaşlarımızı rahmetle anıyorum. Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın haklı direnişimiz! Yaşasın örgütlü mücadelemiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
CHP GEBZE’DEN 1 MAYIS AÇIKLAMSI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin