1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Karın Duvarı Fıtıklarında Kapalı Yöntem Avantaj Sunuyor

Karın Duvarı Fıtıklarında Kapalı Yöntem Avantaj Sunuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


İzmir Özel Sağlık Hastanesi Genel Cerrahi Uzm. Op. Dr. Özgür Çavdaroğlu, ileri yaşta görülme sıklığı artan karın duvarı fıtıklarında erken tanı ve tedavinin önemli olduğunu söyledi.

Fiziksel muayene ve ultrasonla yapılangörüntülemenin ardından tanı konulduğunu belirten Op. Dr.Çavdaroğlu, kasık fıtığı, göbek fıtığı ve ameliyatyeri fıtıklarının Laparoskopik (kapalı) ve Robotik yöntemletedavi edilebildiğini dile getirdi.

GENEL CERRAHİDE KARIN DUVARIFITIKLARI

Hastalık hakkında bilgi veren Op. Dr.Özgür Çavdaroğlu, “Kasık fıtığı, göbek fıtığıve ameliyat yeri fıtığı, ileri yaş, doğuştan ya da karın içibasıncın artması gibi farklı nedenlerle ortaya çıkar. Belfıtığı ile karıştırılmamalıdır. Bu fıtıklar, karınduvarında zayıflayan noktalardan, karın içinde bulunan bağırsakgibi organların dışarı çıkmasıyla oluşur. Eskiden karın içifıtıkların tedavisinde açık ameliyat yöntemi kullanılıyordu.Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte bu hastalıklarıntedavisinde Laparoskopik ve Robotik Cerrahi yöntemleri başarılısonuçlar veriyor” diye konuştu.

TEKNOLOJİ HASTALARA AVANTAJSAĞLIYOR

Karın duvarı fıtıkları tedavisinde kullanılan teknolojinin hastalara avantaj sağladığını kaydeden Op. Dr. Özgür Çavdaroğlu, şöyle devam etti: “Karın duvarı fıtıklarında TEP (karın zarının üzerinden yapılan) ve TAP (karın içine girilerek yapılan) mikro invaziv ameliyatlar başarılı sonuçlar veriyor. TEP yönteminin zorluk derecesi yüksektir ve uzmanlık gerektirir. Bununla birlikte TEP yöntemi hastalığın nüks etme riskini de azaltır. Kapalı yöntemle hasta daha hızlı iyileşir, günlük yaşamına daha hızlı döner. Kapalı yöntemle yapılan ameliyatlar küçük kesi ile yapılır. Yara izi daha küçük olduğu için kozmetik anlamda da avantajlar sunar. Bu hastalık şüphesini taşıyanların erken evrede tedavi olabilmeleri için uzman hekime muayene olmaları önemlidir”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
Karın Duvarı Fıtıklarında Kapalı Yöntem Avantaj Sunuyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin