1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kocaeli Aydınlar Ocağı

Kocaeli Aydınlar Ocağı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Kocaeli Aydınlar Ocağı olarak 09/03/2024 tarihinde,
Fuar İçi Sivil Toplum Merkezi’nde, Kocaeli Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi Doç.Dr. Tahir Serkan Irmak’ın moderatörlüğünde, Kocaeli’mizin ihtiyaç duyduğu projeler, sahip olduğu problemler ve problemlerin çözüm yollarına ilişkin düzenleyeceğimiz; Doç.Dr. Sonay Ayyıldız, Dr. İsmail Talih Güven ve Tarihçi Onur Şahna’nın konuşmacı olarak katılacakları, “Nasıl Bir Kocaeli” (Kocaeli’nin Yeniden İnşası) adlı panele katılımlarınızdan onur ve mutluluk duyarız.


 

Doç.Dr. Sonay Ayyıldız Kimdir?
 
1993 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Programını bitirmiştir. Yüksek Lisans ve Doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 2001-2003 yılları arasında İller Bankası 11. Bölge Müdürlüğü’nde Kontrol Mühendisi – Mimar olarak görev almış, 2003 yılında Kocaeli Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümüne Dr. Öğr. Üyesi olarak atanmıştır. 2019 yılında aynı bölümde Doçent Dr. Olarak atanan Ayyıldız’ın çok sayıda akademik çalışması bulunmaktadır. Ayyıldız, Kocaeli-İzmit özelinde “Kentsel Kimlik Bileşenleri ile Yerel Kimlik, Kültürel Süreklilik, Doğayla Bütünleşmiş Mimari, İzmit’in Sit Alanları için Mimarı Tasarım Önerileri ve Yerel Kimlik Arayışları” gibi çalışmalara imza atmıştır. 2013 yılından beri “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Mekanlar Ve Kent Estetiği Birimi Estetik Kurulu Üyeliği Kocaeli Üniversitesi Temsilciliği görevini sürdüren Ayyıldız, halen Kocaeli Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.


 
Dr. İsmail Talih Güven Kimdir?
 
1995 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. “Değirmendere’nin Yer Bilimleri ve Yapı Özelliklerine Göre CBS Tabanlı Deprem Risk Analizi” doktora çalışmasını 2016 yılında tamamladı. 2017 yılında akademik tabanlı Dirençlilik Dergisi’ni yayınlamaya başladı. Halen Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. Afet Yönetimi, Risk Azaltma, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Yer Bilimleri konularında da çalışmaları bulunmaktadır.
 
Onur ŞAHNA Kimdir?
 
Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur. 2003 -2006 yılları arasında Prof. Dr. Halil İnalcık’ın asistanlığını yapmıştır, Kocaeli İli ve İlçeleri Arkeolojik Yüzey Araştırmaları’nda Komisyon Üyeliği, İzmit Belediyesi’nde Tarih Danışmanlığı görevlerinde bulunmuştur. “Kentlilik Bilinci ve Farkındalık” kapsamında yapmış olduğu “İzmit Tarihi İllüstrasyonları” çalışmaları ile bilinmektedir.
 
Kocaeli Aydınlar Ocağı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
Kocaeli Aydınlar Ocağı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin