1. Haberler
  2. Eğitim
  3. LÖSEV’den dünyada bir ilk

LÖSEV’den dünyada bir ilk

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ezer: “Türkiye’ nin ilk köy enstitüsünü biz açacağız. Müthiş bir proje gerçekleştirdik” dedi

Tanıtım toplantısı LÖSEV’ in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog & Onkolog Dr. Üstün Ezer, Genel Koordinatör Hülya Ünver, yönetim kurulu üyeleri, LÖSEV gönüllüleri, LÖSEV’ in iyileşmiş gençleri, çocuklar ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti. Lösemili çocuklar ve ailelerine yönelik olarak hayata geçirilen Bilim ve Doğa Köy Enstitüsü projesinin tanıtım toplantısında Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası’ da unutulmadı. Canım Kardeşim Ders Evi öğrencilerinin ritm gösterisi ve gönüllü korosunun performanslarıyla hem Lösemili Çocuklar Bilim ve Doğa Köy Enstitüsü hem de 30 Mayıs – 5 Haziran Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası coşkusu bir arada yaşandı. Mesafe Koleji öğrencilerinin Vals gösterisi ve bandonun eşlik ettiği tanıtım toplantısı katılımcılarına unutulmaz anlar yaşattı. Tanıtım toplantısında Lösemili Çocuklar Bilim ve Doğa Köy Enstitüsü’nün sunduğu olanaklar ve bu önemli projenin ayrıntıları kamuoyuyla paylaşıldı.

“Köy endüstrileri bu ülkenin başarı yolunda attığı adımlarda en önemli yere sahip”

Lösemili Çocuklar Bilim ve Doğa Köy Enstitüsü’ ne ilişkin konuşan LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer köy enstitülerinin önemini vurguladı. Dr. Ezer “Bunca senelik tecrübemde şunu gördüm; lösemide kullanılan ilaçlar, tedaviler yalnızca hastalığın yüzde ellisini iyileştiriyor diğer yüzde elli  ise temiz bir ortam, moral ile iyileşiyor. Herkes köy endüstrilerinin bu ülkenin başarı yolunda attığı adımlarda en önemli yere sahip olduğunu söylüyor. O köy enstitüleri ile ilerleseydik Türkiye şu an dünyanın lideri olurdu. Köy endüstrilerini kapatma fikri hiçbir vatanseverin alabileceği bir karar değil.” diye konuştu.

Türkiye’nin ilk köy enstitüsünü biz açacağız”

Bursa Lösemili Çocuklar Bilim ve Doğa Köy Enstitüsü proje detaylarını kamuoyuyla paylaşan Dr. Ezer, “Türkiye’ nin ilk köy enstitüsünü biz açacağız. Müthiş bir proje gerçekleştirdik. Bursa her şeyin en iyisine layık, bağışçılarımız ve çocuklarımız her şeyin en iyisine layıktır diye düşünerek bu projeyi tasarladık” diye ekledi.

“Çocuklarımızın hepsi bunu hak ediyor”

Dr. Üstün Ezer, Lösemili Çocuklar Bilim ve Doğa Köy Enstitüsü projesine ilişkin şunları kaydetti; “Okulumuzun içerisinde mutlaka sanat atölyeleri olacak. Kütüphanesi, bilim yuvaları olacak, oyun odaları olacak, kafeteryaları olacak, onların arkasında annelerin üretim mutfağı ve uğraş atölyeleri olacak. Amfi tiyatrolar inşa ettik.İç bahçemiz olacak buranın büyük bir kısmı hayvanlarla, spor merkezleri, biyoenerji merkezlerinden oluşacak. Bisiklet yolu, patent yolu inşa ettik. Yeşil Bursa’nın betonlaşma görüntüsü üzerine bir yol inşa ettik. Çocuklarımızın evreni öğrenmeleri lazım, bunun içinde gökyüzünü rahatça görebilecekleri teleskopların içerisine olduğu bir uzay alanı olacak.”

enstitü ilk köy LÖSEV

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
LÖSEV’den dünyada bir ilk
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin