TÜRK BALLARI TESCİLLENMİŞ KALİTELERİYLE ULUSLARARASI ARENADA ADLARINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en prestijli bal yarışmalarından biri olan ve bu yıl 2-3 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Paris International Honey Awards (PIHA) 2024’te, APİMAYE’nin katkıları ile yarışma sürecine dâhil olan Türk arıcıları, aralarında İtalya Tarımsal Araştırma ve Ekonomi Konseyi (CREA) üyelerinin de yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerden başarıyla geçerek yüksek kalite ödüllerine layık görüldü.

Birçok ülkeden yüzlerce firmanın kendi üretimleri olan ballarla katıldığı Paris Bal Ödülleri 2024’te (Paris International Honey Awards – PIHA), Türk arıcıları artık kendileri için klasikleşmiş olan yüksek kalite ödüllerini bir kez daha almaya hak kazandılar. TÜBİTAK destekli projeler kapsamında çeşitli inovasyon ödülleri almış olup, “İyi Arıcılık” ve “Sürdürülebilir Arıcılık” uygulamalarını destekleyerek özellikle ülkemizde kovan stardardizasyonu ve verimlilikte kovanın önemi konularında farkındalık yaratan APİMAYE’nin desteği ile yarışmaya katılan Türk bal üreticileri, pek çok laboratuvar ve duyusal analiz testlerinden başarıyla geçerek uluslararası alanda tanınırlıklarını arttırdılar.

TÜRK BAL ÜRETİCİLERİ YÜKSEK KALİTE ÖDÜLLERİYLE ÜLKEYE DÖNDÜ

Paris Bal Ödülleri için düzenlenen yarışmada ürünler ilk olarak laboratuvar testlerine tabi tutuldu. Bu testlerden başarı ile geçen ürünler, daha sonra aralarında, tarımsal gıda tedarik zincirlerine adanmış ve sektörün önde gelenlerinden olan İtalya Tarımsal Araştırma ve Ekonomi Konseyi (CREA) üyelerinin de yer aldığı jüri tarafından kalite, koku, doku ve lezzet kriterlerine göre değerlendirildi. Buna göre APİMAYE’nin desteğiyle yarışmaya katılan ballardan altın ödül almaya hak kazananlar:

  • Ihlamur Balı ve Püren Çiçek Balı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi
  • Aselzade ile Görkem Orman Ürünleri
  • Anzer Balı ile İshak Yılmaz SS Anzer Çiçekli 1, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi
  • Şile Bal Evi ile Sınırlı Sorumlu Şile Arıcılık ve Arı Ürünleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi
  • Tulliana Bitlis Balı ile Ersan Balcılık Arıcılık
  • Bin Şifa Balları ile Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği

olurken yine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yarışmaya gönderilen Balıkesir Hayıt Balı ise gümüş ödüle layık görüldü.

“TÜRK ARICILARIMIZIN ÜRETTİKLERİ YÜKSEK KALİTELİ BALLARIN FARKINI TÜM DÜNYAYA DUYURMAK İÇİN HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ”

Paris Bal Ödülleri 2024’te, ballarının kalitesiyle öne çıkan Türk bal üreticilerini tebrik eden APİMAYE Kurucusu ve Onursal Başkanı Muzaffer Yıldırım, kazanılan ödüllerin firmalara sağladığı katkıları değerlendirdi. Yıldırım açıklamasında, “Yarışmadaki başarılarını laboratuvar testleri ve duyusal analizlerle kanıtlayarak ödül alan firmalar, ambalajlarına ekledikleri etiketle raflarda ön plana çıkabiliyorlar. Bunun yanı sıra, prestijli bir ödül almanın ve kalitenin ispatlanmış olmasının, firmaların global pazarda tanınırlığını artırarak iş geliştirme fırsatlarını desteklediğini görüyoruz. Sürdürülebilir iyi arıcılık yolculuğunda sistemli bir altyapı sağladığımız üreticilerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bundan sonra düzenlenecek yarışmalarda da Türk arıcılarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Türk arıcılarımızın ürettikleri yüksek kaliteli balların farkını tüm dünyaya duyurmak için her zaman yanlarında olacağız.” ifadelerine yer verdi.

Gül POLAT

Kurumsal İletişim

0543 836 1490

gul@apimaye.com

Firma Hakkında:

APİMAYE, arıcılık sektöründe dünyadaki teknolojik gelişmeleri, değişimleri takip ederek arıcılığı hobi ya da meslek olarak yapan herkesi en modern ve doğru ekipmanlar ile buluşturmak amacıyla kurulmuştur.

TÜBİTAK destekli bir AR-GE projesi kapsamında dünyada bir ilk olan Termo Kovanlar ile inovasyon ödülleri almış olup, “İyi Arıcılık” ve “Sürdürülebilir Arıcılık” uygulamalarını destekleyerek özellikle ülkemizde kovan stardardizasyonu ve verimlilikte kovanın önemi konularında farkındalık yaratmıştır.

Kaliteyi ilke edinerek üretmiş olduğu Termo Kovanlar, Ergo Kovanlar ve Ahşap Kovanların modernizasyonuna yönelik ekipmanların yanı sıra yapmış olduğu uluslararası işbirlikleri ile dünyanın önde gelen arıcılık ekipmanı firmalarının ürünlerini ülkemiz arıcılarının hizmetine sunmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
TÜRK BALLARI TESCİLLENMİŞ KALİTELERİYLE ULUSLARARASI ARENADA ADLARINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin