Türk öğrencilerden robot yarışmasında büyük başarı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk robot takımı, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki First Robotics Competitions’ta “Impact Award” kazanarak dünya şampiyonasına katılma hakkı kazandı. ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli, Türkiye’yi gururla temsil eden Techtolia Robotics 7748 takımı ile görüşerek röportaj yaptı.

Özlem Özgüt Yörekli / abdpost.com

ABD (İGFA) – Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde düzenlenen First Robotics Competitions’a (FRC) Türkiye’yi temsilen katılan Techtolia Robotics 7748 takımı, yarışmanın en prestijli ödülü olan “Impact Award”ı kazanarak dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandı. ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli Türkiye’yi gururla temsil eden öğrencilerlerle röportaj yaptı.

2024 FIRST Robotic Competition Istanbul Regional’de birinci olarak bu yarışmaya katılmaya hak kazanan ve tamamı kız öğrencilerden oluşan Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi robot takımı Techtolia Robotics, Rockland’da gerçekleşen yarışmada rakipleriyle başarıyla yarışarak “Impact Award”ı almaya hak kazandı. 

Diğer takımların örnek alabileceği bir modeli en iyi temsil eden takıma verilen FIRST Impact Ödülü, yarışmanın en prestijli ödülü olarak biliniyor.

ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli’nin haberine göre her yıl farklı temalarla yapılan yarışmanın bu yılki teması “nota” olarak isimlendirilen oyun parçalarını alıp speaker denilen bölüme atmak ve oyun sonunda zincire asılı kalarak en yüksek puanı almaya çalışmak olarak belirlenmişti.

SIRA DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA

Techtolia Robotics’in mentor hocalarından Emrah Akdeniz, Nisan ayında Texas’ta düzenlenecek First Robotics Competition Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edeceklerini ve bu yarışmaya hazırlanmak için takıma hem okul yönetiminin hem de mentor hocaların destek vereceğini belirtti.

BAKAN GÖKTAŞ’IN PROGRAMINA KATILDILAR

Techtolia Robotics ekibi, New York Başkonsolosluğu’nda Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Şamil Öcal’ı ziyaret etti ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın programına katıldı. Program sonrasında Bakan Göktaş, kız öğrencilere tebriklerini ileterek başarılarından dolayı gurur duyduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
komik
komik
0
vir_sl_
Virüslü
Türk öğrencilerden robot yarışmasında büyük başarı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

VakaHaber.CoM ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin